Muurikki-näyttelyssä Kiteellä 8.9 päivän aikana mahdollisuus tutustua BT-Agron muokkauskoneisiin ja jankkuriin. Ohjelmassa myös työnäytöksiä.

Osoite: Koivikontie 8, 82430 Kitee

Päivässä mukana: Kasvua pellosta, Tulosta Maidosta ja Ravinnerenki -hankkeet

Lisätietoa tapahtumasta on tulossa myöhemmin.

 

Nyt on mahdollisuus nähdä erilaisia muokkauskoneita ja jankkurointia tositoimissa. Lisäksi päivän aikana pääsee tutustumaan kahden robotin navettaan ja toisella tilalla toimivaan biokaasulaitokseen. Tervetuloa!

Ohjelma:

10.00 Alkusanat

10.15 BT-Agron työnäytös

Osoite: Rapulintie 40, Valtimon Pajukoskella n. 400 m Pajukoskentieltä Rapulin suuntaan. Opastus kohteeseen!

 

12.00-13.00 Tutustuminen Kuokkasen Arin ja Merjan navettaan

- 2010 valmistunut pihatto, 2 lypsyrobottia (DeLaval)

Osoite: Mustajärventie 115, 75500 Valtimo

 

13.00-14.00 Tutustuminen biokaasulaitokseen Kähkösen Lassin tilalla

Osoite: Heinälammentie 40, 75700 Valtimo

14.00 Päivä päättyy

 

Päivässä mukana: Kasvua pellosta, Tulosta Maidosta ja Ravinnerenki -hankkeet, Juuan Dolomiittikalkki

Ravinnerenki-hankkeessa tutkitaan kesän 2018 aikana olkibiosuotimen toimintaa YSAOn koulutiloilla Pemolla ja Hingunniemessä.

Vedessä olevan oljen pinnalle kasvaa mikrobeja, joita kutsutaan myös nimellä biofilmi. Mikrobit käyttävät hyödykseen vedessä olevia ravinteita ja vähentävät näin valumavesien ravinnemääriä. Suodatinkäytön jälkeen olkea voidaan käyttää maanparannusaineena pelloilla. 

Ravinnerengin kokeessa tutkitaan, kuinka paljon oljen biofilmi pystyy ottamaan ravinteita valumavesistä. Pemon kohteessa tutkittavana on ojavesi, joka virtaa maissikoelohkon vieressä. Hingunniemessä tutkimusta tehdään hevostarhojen salaojavesien kokoomaputkien päässä. Tuloksia kokeesta saadaan syksyllä 2018!

RavinneRenki ja Nurmet Rahaksi-hanke järjestävät pellonpiennarpäivän, jossa teemana palkokasvien typensidonta ja juuristovaikutus, lajikeseokset sekä nurmen tiheys.

Kasvustohavaintoja tekemässä ja keskustelua herättämässä ProAgrian huippuosaaja Olli Valtonen Oulusta, sekä ProAgria Pohjois-Savosta mukana Anu Rossi ja Tiina Hyvärinen.

OHJELMA

Ennakkoilmoittautuminen kahvitarjoilua varten 2.7.2018 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai oheisen linkin kautta https://bit.ly/2t1aT9u

Tapahtumapaikka: Niementie 67, 74340 Sukeva. Mikko ja Marja-Liisa Väisäsen luomutila

Ajankohta: 5.7.2018 klo 10-13

papua2